Hovedseksjon

Tverrfaglig prosjektuke på Eikelund vgs

Gjeng med ungdom sitter i solen. Foto: NTB scanpix

De fleste foredragene blir holdt av lærerne selv, men til to av temaene har vi invitert Sonny Lodin og tidligere elev Marius. Se mer om foredragene og aktivitetene under.

Innenfor, utenfor og ensomhet  
- med Gillian og Jan

Det er viktig å være en del av et fellesskap. Likevel faller mange utenfor. Hva er årsakene og hva kan vi gjøre for å hindre det? Hvorfor er ensomhet tabu, og hvordan kan vi inkludere og bli inkludert?   

Fiksefest 
- med Åsne og Merete

Har du noe som må fikses? En bukse med hull, en kopp som mangler en hank, eller en knapp som har falt av? Ta det med deg på skolen og reparer! Vi ha nål, tråd, symaskin, lim, stoff og knapper.  
Dere kan også lære å sy i en knapp eller stoppe et hull.  

Pengesmart – personlig økonomi  
- med Anders og Jørund  

Hvordan skal du klare deg selv økonomisk? Hvilke økonomiske utfordringer møter du på og hvordan kan du takle dem på en smart måte?  

Meningsfull hverdag  
- Med Ingvild og Rebecca

Hva kan jeg fylle hverdagen og fritiden min med som gjør den meningsfull? Hva liker jeg å gjøre? Hva er bra for meg å bruke tiden min på?   

I denne workshopen skal vi jobbe med, diskutere og forske oss frem til hva man kan bruke fritiden sin på, hva disse tingene gjør med oss og hvordan man finner ut hvilke aktiviteter man kan gjøre for å få en meningsfull hverdag.  

Jobbsøkekurs 
- med Bente og Jarle 

Få konkrete råd og tips til hvordan du skriver søknad og CV, og håndterer et jobbintervju. Hva skal jeg legge vekt på når jeg presenterer meg selv? Hva hvis jeg blir veldig nervøs under et jobbintervju? Kan jeg få jobb hvis jeg mangler erfaring eller har hull I CV’en? 

Tur og trim 
- med Maren  

I trimkvarteret er det valgfritt om dere vil gå elvelangs ned akerselva og svare på quiz eller ha aktiviteter i Cagehalllen. 

Elvelangs: 
Vi møtes utenfor skolen kl 9.15. Her vil Ingvild dele dere inn i grupper dere får en kode for å komme inn på stien. Turen går nedover langs akerselva. 

Cagehall: 
Vi møtes i Cagehallen kl. 9.15. Her kan dere spille kanonball, innebandy, og det som måtte friste, sammen med Maren og andre lærere. Husk innesko. 

Hvert øyeblikk er en mulighet 
- med Sonny Lodin 

Sonny er utdannet lærer i Sverige og drevet aktivt med idrett i mange år. Han driver nå enkeltmannsforetaket Idrett og utdanning og vil gi et motiverende foredrag om å benytte hvert øyeblikk og den muligheten det gir.  

Livet etter Eikelund 
- med Marius 

Marius Strøm Pettersen har vært elev på HO her på Eikelund for noen år siden. 

Etter skolen fikk han jobb som erfaringskonsulent i bydel Gamle Oslo, og nå jobber han som prosjektleder. Marius kommer til å fortelle litt om sin egen ungdomstid, dele litt av sine erfaringer med skolegang, og hva han jobber med nå.