Hele skolen er invitert til å se filmen "Thank you for the rain" torsdag 08.november på Saga kino kl.9.30-11.30

Thank you for the rain

For fem år siden startet Kisilu å filme sin familie og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Når Kisilus hus blir ødelagt i en storm starter han en lokal bevegelse av bønder; en kamp som bringer ham hele veien til Oslo og det storpolitiske dramaet under FNs klimaforhandlinger i Paris. 

Thank You For The Rain er en varm og rivende historie med både humor og håp, om en ukuelig optimist som får prøvd sine grenser i kampen for planeten vår. 

Filmen hadde premiere på CPH:DOX i 2017, og har siden blitt vist på festivaler i mer enn 30 land og vunnet 14 internasjonale priser, inkludert beste dokumentar og priser knyttet til bærekraftig utvikling. 

Etter filmvisning får elevene en unik mulighet til å møte filmens hovedperson Kisilu sammen med norske regissør Julia Dahr. 

Til vanlig livnærer Kisilu Musya seg som småbonde på Kenyas landsbygd, men han er også hovedperson, co-regissør og en karismatisk og visjonær taler. Han har deltatt på både TEDTalk, Arendalsuka og EAT Forum, men det er møtene med skoleungdom han finner aller mest inspirerende – da oppstår det noe magisk. 

 

Julia Dahr er en prisvinnende dokumentarfilmregissør. Hun forteller nære, karakterdrevne historier som belyser utfordringer knyttet til menneskerettigheter og bærekraftig utvikling. Dahr er på Forbes’ liste over ‘30 filmskapere under 30’ som forandrer fremtiden i media. 

Regissør: Julia Dahr 
Co-regissør: Kisilu Musya 
Produsent: Hugh Hartford 
Produsert av Banyak Films og Differ Medi