VG1 Design og håndverk

DH fag = Produksjon, Kvalitet og dokumentasjon, Yrkesfaglig fordypning.
Grått = fellesfag fra VG2. Når disse er bestått, fritas elevene fra fagene når de begynner i Vg2.
Yrkesfaglig fordypning er på Eikelund lagt til andre året.
Matematikk 1P-Y = elevene får en ekstra time matte i uka. Det er ordinært et tretimers fag, mens Eikelund tilbyr 4 timer.

VG 1 Design og håndverk fører videre til over 50 yrkesfag; blant annet blomsterdekoratør, interiørkonsulent, keramiker, frisør, aktivitør og en rekke ulike trearbeid, tekstil eller gullsmedhåndverk. Det er også mulig å gå videre på barne- og ungdomsarbeiderfag. Se alle yrkesvalgene ved å klikke her.

På design og håndverk på Eikelund tilpasser vi oppgavene til elevgruppas interesser og videre yrkesvalg. Elevene har blant annet designet og produsert lampeskjermer, veggklokker, klær og keramiske gjenstander. De har også hatt oppgaver innen illustrasjon, billedmanipulasjon, redesign og foto.