VG1 Design og håndverk

Lyshus

På design og håndverk VG1 på Eikelund tilpasser vi oppgavene til elevgruppas interesser og videre yrkesvalg. Elevene har blant annet designet og produsert lampeskjermer, veggklokker, klær og keramiske gjenstander. De har også hatt oppgaver innen illustrasjon, billedmanipulasjon, redesign og foto.

Eikelund tilbyr ikke VG2 yrkesfag. Elevene søker VG2 på andre skoler når de har fullført VG1 over 2 år på Eikelund. Grunnet omlegging av tilbudsstrukturen og overgang til Kunst, design og arkitektur vil Design og håndverk tilbys for siste gang året 2020-2021.

VG 1 Design og håndverk fører videre til over 50 yrkesfag; blant annet blomsterdekoratør, interiørkonsulent, keramiker, frisør, aktivitør og en rekke ulike trearbeid, tekstil eller gullsmedhåndverk. Det er også mulig å gå videre på barne- og ungdomsarbeiderfag. Se alle yrkesvalgene på vilbli.no.

Timeplan skoleåret 2020/2021

Timeplan DH

• DH fag = Produksjon, Kvalitet og dokumentasjon, Yrkesfaglig fordypning.
  • Yrkesfaglig fordypning er på Eikelund lagt til andre året.
  • Matematikk 1P-Y = elevene får en ekstra time matte i uka. 1P-Y er ordinært et tretimers fag, mens Eikelund tilbyr 4 timer.

Her lager elevene bilder med kald/varm kontrast med pastellkritt